Page 1 of 1

Running programs on different CMMs

Posted: Fri Jul 12, 2019 1:55 pm
by mcasey
We are looking at purchasing an additional CMM and I have two questions that I’m hoping someone can help shed some light on. Currently we have a Mitutoyo Bright-A707 with a PH10M probe head. How identical would an additional CMM need to be in terms of specifications to use our existing programs with minimal editing?

Thank you

Re: Running programs on different CMMs

Posted: Mon Jul 15, 2019 9:57 am
by medupriest
Not very close at all. You may need to perform an Align Part on the programs when you bring them into the new environment, but I wouldn't expect you to need to do more than that. This is provided that the probing is similar enough. You wouldn't want a 7.5° increment head and a 5° increment head, but it should be fine otherwise.

Re: Running programs on different CMMs

Posted: Tue Jul 16, 2019 9:38 am
by mcasey
Ok thank you. I'm glad to hear that this shouldn't be a major headache.

Re: Running programs on different CMMs

Posted: Tue Jul 16, 2019 10:50 am
by medupriest
Not at all. The paths are developed from the stylus tip, so you can use similar configurations as long as the paths will still function for you. Your like process will be just to open the project, change the probe assembly, perform an Align Part, Save, Press play.

I would suggest backing up the files any time you are migrating programs.