PHC10-3Plus Error by loading CAD

Post Reply
User avatar
manfred87
User
User
Posts: 13
Joined: Fri Apr 27, 2018 9:08 am
Location: Germany
Contact:

PHC10-3Plus Error by loading CAD

Post by manfred87 » Tue Jul 16, 2019 7:24 am

Hi guys,

any idea? When I load CAD models I receive the probe head error 2000 and asks me to disconnect.

PH10M is then not indexing anymore and telling me the machine is still moving

Machine's Deva controlled

Thx in advance

medupriest
SUDO
SUDO
Posts: 423
Joined: Fri Mar 13, 2015 11:59 am

Re: PHC10-3Plus Error by loading CAD

Post by medupriest » Tue Jul 16, 2019 10:28 am

I imagine the CAD loading is just a coincidence. It sounds like we are just losing communication with the Probe head. I would check the PHC and make sure there aren't any loose cables and that it is not in an error state.

You could also try sending helpdesk a comm log. Instructions on how to generate a log file can be found here viewtopic.php?f=33&t=247&p=604&hilit.

User avatar
CrashN8
Site Admin
Site Admin
Posts: 524
Joined: Thu Feb 09, 2017 4:07 pm

Re: PHC10-3Plus Error by loading CAD

Post by CrashN8 » Wed Jul 17, 2019 7:10 pm

Please tell me the CMM-Manager version and is this 32 or 64 bit version?

edit:
I just searched previous issues with Deva and PH10 and see we had another user report same error when saving Excel file. The response we got from Deva on this matter is that newer Deva drivers will resolve this issue. You can find latest Deva Control Panel / Drivers listed in forum post here - viewtopic.php?f=40&t=186

Post Reply